Menu
Persoonlijk

Playdate met Marieke van Dam

Vorige week ging ik met Marieke van Dam op playdate in Amsterdam. Wat was het lang geleden dat ik in onze hoofdstad was! Ik ging met de auto naar Almere en stapte daar op de trein naar Amsterdam. Ook treinreizen was lang geleden en vond ik dan ook erg spannend. Op de een of andere manier had ik een paar jaar terug een angst ontwikkeld voor drukke openbare ruimten zoals stations. Maar mijn nieuwsgierigheid won het dit keer van de spanning!

Met geen idee wat ik kon verwachten van een playdate / dwaaldate liep ik naar het koffietentje waar we hadden afgesproken. Ze hadden er een fotogeniek toilet, maar verder was het daar te druk om elkaar goed te verstaan. Daarom dwaalden we over de Zeedijk naar een ander leuk koffietentje waar we wel rustig konden kletsen.

Het werd Latei, een zaakje dat leuk ingericht was met tweedehands meubels en vintage spulletjes. We bestelden cappuccino en thee en gingen verder met ons gezellige gesprek over vrijheid, jezelf zoeken, vinden, ondernemen en de dingen die me tegenhouden om te doen wat ik het liefste zou willen doen. Of in elk geval wil onderzoeken. Op een gegeven moment lagen er op tafel allemaal kaartjes met een deel van mijn ideeën. Marieke stelde me coachend steeds nieuwe vragen, waardoor ik de kaartjes dan weer in een andere volgorde kon leggen. Het gaf veel nieuwe inzichten!

Marieke denkt op een verfrissende manier en hielp van een andere kant naar mijn ideeën te kijken. Ik kon ze met haar begeleiding beter indelen op wat ‘verstandig’ is en wat juist plezier en energie geeft. Ook kon ik onder de loep nemen wat ik spannend vind, om daarna mini missies te formuleren die ik op korte termijn kan uitvoeren.

“Na stap 1 komt stap 1.” zei ze zo mooi. En die sluit aan bij wat ik eerder leerde: dat je meestal van A naar B moet gaan voordat je C kunt zien. Terwijl dat denkhoofd van mij eigenlijk het liefst A tot en met Z plus interpunctie in beeld wil hebben voordat het een plan maakt om van A naar B te gaan. Terwijl de creatieve stuiter in mij het liefst van A naar W naar G naar Z springt en achteraf pas kijkt of ze er kaas van kan spellen.

Het was superfijn om een dag met Marieke op pad te zijn. Te ontdekken, te dwalen, te chillen in een koffietentje, pratend over hoe te leven en werken. En wat was het fijn om weer eens in de stad te zijn.

Ik heb grenzen verlegd, mijn comfortzone gestretcht en een hele fijne dag gehad. Wil jij ook met Marieke op playdate? Kijk op haar website: www.mariekevandam.nl of op haar Instagram.

Of lijkt het je leuk eens met mij af te spreken? Neem gerust contact op!

No Comments

  Leave a Reply

  Join 300+ Amazing Entrepreneurs who took the risk and succeeded!

  Here is your chance to be part of the exclusive Freedom Empowerer Group!

   

  [mc4wp_form id=”197″]

  Start to grow your business with the best tips!

  Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

  [mc4wp_form id=”197″]

  Start to grow your business with the best tips!

  Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

  [mc4wp_form id=”197″]