Menu
Persoonlijk

Hersenspinsels over bloggen

Mag een blog alsjeblieft gewoon weer een blog zijn? Een plek om gedachten te uiten, misschien alleen gedachten van en voor jezelf te verzamelen en te organiseren in categorieën, zónder dat het bewust als marketingtool wordt ingezet, of een plek is om mensen te ‘influencen’?

Kán dat überhaupt nog? Moet alles online een doelstelling dienen of mag dat doel ook puur persoonlijke expressie zijn? Leuk meegenomen als het mensen inspireert of per ongeluk ‘influenced’, maar in wezen niet het hoogst haalbare.

Kan het zo zijn dat niet de bezoekerscijfers, maar fijne interactie met ‘like-minded people’ hetgeen is wat succes definieert? Of is een blog al succesvol als ik in staat ben om mijn gedachten te verwoorden en te delen?

Ik blog zoveel in mijn hoofd of in concept. Maar er zijn anno 2019 weinig schrijfsels meer over die het internet ook halen. Er zit zo’n censuurbeest op mijn schouder.

Vanmiddag las ik dat ik niet de enige ben die last heeft van offline bloggen. Ook Elja deed even aan ‘bloggen in je hoofd‘. En het is wederom Elja die me weer over de streep trekt met haar artikel om tóch te publiceren. Ook al is het niet ‘af’, dient het geen hoger doel, heb ik geen marketingfunnel achter dit bericht hangen en heb ik verder niks te influencen. Ik wilde gewoon even mijn gedachten met je delen.

Of misschien heb ik toch een doel met mijn blog, net als met mijn kunst en schrijven. Misschien draait alles wel om de vraag: wie ben ik?

Het denken, het zoeken, het schrijven, het tekenen, het schilderen, het vragen stellen en steeds opnieuw op die rotonde der keuzes. Wat vind ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat kom ik hier eigenlijk doen? En wat heb jij daar dan aan?

Misschien is het de bedoeling dat ik mijn zoektocht met je deel. Ook al heb ik nog geen antwoorden. Al weet ik ook niet waar het heen gaat. Heb ik nog geen duidelijke kapstok waaraan interessante producten en diensten hangen die ook bij elkaar passen. Misschien is dat niet mijn pad. Misschien is de weg juist het doel. En is het de bedoeling dat ik mijn gedachten, observaties en ervaringen onderweg met je deel via het wereldwijdeweb, al lijkt het onsamenhangend. Misschien is een van mijn schrijfsels weer een haakje voor jou. Wie weet?

Als ik deze gedachten niet deel, zullen we het nooit weten. Dus bij deze.

No Comments

  Leave a Reply

  Join 300+ Amazing Entrepreneurs who took the risk and succeeded!

  Here is your chance to be part of the exclusive Freedom Empowerer Group!

   

  [mc4wp_form id=”197″]

  Start to grow your business with the best tips!

  Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

  [mc4wp_form id=”197″]

  Start to grow your business with the best tips!

  Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

  [mc4wp_form id=”197″]