Menu

De ‘onderwater’-vragen achter het topje van de ijsberg dat een ‘over mij’-pagina heet….

In de overgang van Studio Schrijf naar mijn nieuwe werk & bedrijf, deel ik graag de tekst van mijn laatste nieuwsbrief met je. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Vind jij het ook zo ontzettend moeilijk om de ‘over mij’ pagina voor je website te schrijven? Of in een (veel te korte!) bio een goed beeld van jezelf en je diensten neer te zetten op social media? Misschien kun je de juiste woorden niet vinden, vind je het lastig om de rode draad in je veelzijdigheid te vinden, of zie je gewoon zelf niet meer wat er zo speciaal is aan jou en wat je dus in je ‘over mij’ pagina kunt schrijven.

 

Ze wilde iets anders dan ‘het standaard praatje’

Mijn klant Daphne Bode had ook moeite met haar ‘over mij’ pagina. Ze wilde iets anders dan het standaard praatje, maar had geen idee hoe dat aan te pakken. Daarom schakelde ze mij in. We spraken online af en ik interviewde haar over wie zij als persoon is, wat haar passies zijn, wat ze graag doet in haar werk (en daarbuiten). Op basis van dit gezellige, ontspannen gesprek schreef ik haar nieuwe ‘over mij’ tekst.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier de nieuwe ‘over mij’ pagina van Daphne Bode, zelfstandig reisadviseur.

 

Tips voor je ‘over mij’ pagina

Naar aanleiding van deze samenwerking schreef ik een blogartikel op StudioSchrijf.nl voor als je zelf ook met je ‘over mij’ pagina aan het stoeien bent. Ik geef je hierin mijn visie, tips en ideeën. Lees het hier.

 

Kan ik met meer schrijfervaring nu ook goed over mezelf schrijven?

Is het met al mijn ervaring in het schrijven van ‘over mij’-pagina’s voor klanten makkelijker om mijn eigen verhaal te verwoorden? Nope. Het is en blijft voor mij óók een uitdaging om over mezelf te schrijven. Het begint al bij de vraag ‘Wie ben je?’ Ja, wie bén ik eigenlijk? Begin je met het omschrijven van je functie en rollen in het leven? Schrijf je over de som der delen, of kies je voor één functie of rol en schets je daarmee een gefilterd beeld voor je lezer? Ik merk dat ik daar voor mezelf ook te diep in vast zit. Dat ik worstel met het ‘hokjesdenken’ van losse feiten, functietitels, rollen & taken versus de holistische visie zoals ik het ervaar dat alles één is, alles in verbinding staat, en alles bij elkaar juist maakt wie ik ben. ‘I am so much more…’ Ik ben zoveel meer dan op een ‘over mij’ pagina of in een social bio past! Maar alles tegelijk bij elkaar maakt een soepje waarvan lezers soms de smaak niet meer herkennen. Als je begrijpt wat ik bedoel…

 

De onderwater-vragen achter een ‘over mij’ pagina

Misschien herken je het wel, dat als je worstelt met je ‘over mij’ pagina, die pagina an sich slechts het topje van de ijsberg is. Onder water speelt er een zoeken naar ‘Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’ Het zijn existentiële vragen die zelfs terugpakken op oervragen’ als ‘Waarom zijn wij hier op aarde?’, ‘Wat is de zin van het leven?’ en ‘Wat is mijn rol daarin?’ – Die laatste vraag in andere woorden: ‘Wat is mijn zielsmissie?’, ‘Hoe kom ik daar achter?’ en ‘Hoe communiceer ik daarover?’

 

Blinde vlek & hulp van coaching

Ook ik heb dus een blinde vlek voor mijn eigen verhaal, mijn unieke eigenschappen & talenten. Het blijft niet alleen voor mijn klanten, maar ook voor mij steeds weer zoeken naar hoe dit in te zetten, voor welk ‘hoger doel’ (of met welke missie), hoe dit over te brengen en zelfs of ‘Studio Schrijf’ als bedrijf nog de juiste vorm daarvoor is. Daarom zit ik hier regelmatig over te sparren met mijn vriendin & coach Tineke Blokzijl en ga ik vanaf deze week aan de slag met energetisch coach Annemieke Boom die mij zal helpen meer richting te geven aan dit alles.

Een mooie nieuwe leertijd tegemoet dus. En ik deel mijn inzichten graag met je.

Ik wil je daarom uitnodigen om mijn avonturen te (blijven) volgen via mijn persoonlijke blog hier op www.petrawiebenga.nl. Ik blog over mijn nieuwe pad, de dagelijkse dingen, inzichten, de avonturen in het ontdekken van mezelf en de kunst van het leven. En ik hoop dat ik jou daarmee ook een stukje mag inspireren op jouw pad.

Tot slot nog even terug naar die ‘over mij’ pagina’s…. Het was een hele bevalling, maar ik heb ook voor mezelf een nieuwe ‘over mij’ pagina geschreven . Niet dat deze voor altijd staat, ik blijf immers in ontwikkeling, maar voor nú geeft hij een goed beeld. Kom je even kijken?

Ik hoop dat je iets hebt aan deze blogupdate, het voorbeeld van de ‘over mij’ pagina van Daphne, mijn eigen verhaal en het blogartikel met tips voor het zelf schrijven van je ‘over mij’ pagina. Ik vind het leuk als je me dat laat weten.

Wil je graag dat ik eens met je meekijk naar jouw ‘over mij’ pagina? Mail me gerust: mail@petrawiebenga.nl 

No Comments

  Leave a Reply

  Join 300+ Amazing Entrepreneurs who took the risk and succeeded!

  Here is your chance to be part of the exclusive Freedom Empowerer Group!

   

  [mc4wp_form id=”197″]

  Start to grow your business with the best tips!

  Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

  [mc4wp_form id=”197″]

  Start to grow your business with the best tips!

  Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

  [mc4wp_form id=”197″]