Over Petra

Hoe start je een carrièreswitch? Wat moet je doen als het hokje van je huidige werk niet meer past? Als je bedrijf ongemerkt is uitgegroeid tot een hoofd-zaak / commercieel tekstbureau, maar je erachter komt dat je heel graag terug wilt naar je creatieve zelf? In verbinding en op gevoel intuïtief werken? De boel wilt omgooien & mixen van online communicatie naar intuïtieve creativiteit & kunst? Hoe presenteer je jezelf als je niet meer in één functietitel past? 

Laat ik iets over mezelf vertellen.

 

Ik ben Petra, 35 jaar, getrouwd, moeder van twee kinderen. Ik zit midden in een carrièreswitch en weet even niet hoe ik mezelf moet noemen. Ik was tekstschrijver, webredacteur & communicatiemedewerker. Ik word…  eh… het heeft nog geen naam. Maar als ik zeg ‘ik ben creatief ondernemer’, dan dekt dit de lading wel het best op dit moment. Oh! En blogger.

 

Ik ben een creatieve wervelwind. Een associatieve beelddenker die graag doorvraagt, verdieping en zingeving zoekt, verhalen ontdekt, verbindingen legt die anderen niet zien of wel voelen, maar nog niet kunnen verwoorden. En ben iemand die zich ontzettend graag creatief uit. Flowschrijven, intuïtief schilderen, tekenen, soul collages maken. 

 

Ik wil het leven bewust beleven. Ik wil verhalen vertellen over wat ik hoor, zie, lees, en voel. In woord en beeld. Oké, toch in functietitels? Misschien ben ik wel schrijver, blogger, illustrator en beeldend kunstenaar. 

Heb je een vraag? Mail me: mail@petrawiebenga.nl

Over dit blog

Op PetraWiebenga.nl lees je mijn persoonlijke blog. Ik ben een deler, een verbinder. Dat betekent dat ik regelmatig schrijf over wat ik hoor, zie, lees, denk, voel en beleef.

 

Ik neem je op mijn blog graag mee in mijn leven, ervaringen, dingen die ik mooi, leuk of interessant vind, maar ook de minder fijne kant, de uitdagingen en zaken die me bezighouden.

 

En natuurlijk hoop ik dat je er iets aan hebt. Inzichten, tips, ideeën of kracht uit mijn artikelen haalt. Maar als je gewoon een fijn blogleesmomentje hebt met mij, ben ik ook al blij.

Contact / Samenwerken

Heb je een vraag? Wil je iets tegen me zeggen? Wil je kennismaken om te kijken wat ik voor je kan betekenen?

 

Ik sta open voor mooie ontmoetingen, nieuwe uitdagingen en leuke projecten. Mail me gerust!

Carrièreverhaal = Carrièreswitch

De korte versie van mijn werkende leven tot nu toe. Ik studeerde communicatie, haalde mijn bachelor en werkte een aantal jaar als copywriter, webredacteur en communicatiemedewerker in loondienst.

 

In 2011 startte ik mijn eigen bedrijf. Ik rolde in eerste instantie in interimklussen als webredacteur, bouwde een aantal WordPress-websites voor klanten, schreef webteksten en blogartikelen en belandde in mijn zoektocht naar groei in de magic bubble van online ondernemen.

 

Ik ontwikkelde een online schrijfcursus, schreef in opdracht voor klanten, en gaf blogtrainingen. Probeerde een uitgebreide online academy op te zetten, en daar marketing voor te voeren, maar ik raakte verstrikt in een strijd tegen de algoritmes van social media, en gedoe om seo, cijfers en sales. Een kant die totaal niet bij mij past. Tegen beter weten in probeerde ik mijn hoofd boven water te houden. Dat ging mis.

 

Fast forward naar 2018: meegesleurd in ‘hét online ondernemen’, Amerikaans marketinggedoe, businessgoeroe’s, adviezen die niet bij mij pasten en compleet moegestreden door de combi met het gezinsleven kwam ik bij de huisarts aan tafel. Een mooie persoonlijke ontdekkingsreis startte, vol inzichten die me brachten waar ik vandaag de dag sta: klaar voor een nieuwe uitdaging die veel meer bij mij past.

 

Dit was de veel te kort door de bocht versie. Wil je mijn hele verhaal lezen? Klik hier. 

Toekomstvisie

Ik zou qua werk graag veel meer willen doen met mijn intuïtie, sensitiviteit en creativiteit.

Mijn interesses naast creativiteit, kunst & communicatie zijn:

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Persoonlijke groei
 • Bewustzijn
 • Spiritualiteit & zielswerk
 • Intuïtief leven
 • Hoogsensitiviteit
 • Filosofie
 • Holisme
 • Psychologie
 • Opvoeding
 • Onderwijs
 • Geestelijke gezondheidszorg
  Met name hoe om te gaan met stress, overspannen zijn (burn-out), overprikkeling, hsp, ass en adhd.
 • Loopbaanoriëntatie

 

Nieuwe weg

Ik ben momenteel bezig met een coachtraject, en sta open voor mooie nieuwe stappen. Heb jij een tip voor me hoe ik de switch kan maken van online communicatie naar intuïtie, sensitiviteit en creativiteit? Naar betaald werk op het kruispunt van bovenstaande interesses? Ik zie je mailtje dan graag tegemoet! mail@petrawiebenga.nl

Wat anderen over mij zeggen: