Hoi! Ik ben Petra.

Mijn naam is Petra Wiebenga. Ik werk als kunstenaar, coach en inspirator. Mijn werk richt zich op het (her)vinden van jezelf en jezelf durven uiten. Om te leven vanuit je natuurlijke nieuwsgierigheid en die sprankeling van binnen. Voorbij de stemmetjes van de innerlijke criticus. Zodat je je vrij voelt om te zijn wie je bent en te doen wat je hart je ingeeft. 

Dit doe ik door persoonlijke ontwikkeling te combineren met kunstzinnig werken en creatieve projecten die op een speelse manier helpen op je mooie pad van zelfontdekking en zelfexpressie. 

Voor mij gaat kunst niet alleen over technieken, materialen of het maken van iets moois. Kunst is voor mij een ingang om meer te leren over mezelf en de wereld om mij heen. Kunst kijken en kunst maken gaat voor mij juist over het proces en het daardoor ontstaan van een diepere verbinding met mezelf en daardoor met anderen.

< Deze tekst is nog in ontwikkeling. >

Ik ben een voeler. Mijn zintuigen vangen veel informatie op en ik leg snel verbindingen tussen dingen. Ik ben nieuwsgierig en heb veel vragen in mijn hoofd. Die vragen zijn het startpunt van speelse zoektochten en experimenten. Ik hou daarbij van het combineren van interesses en geef dit graag vorm in creatieve projecten. Uit die projecten ontstaan inzichten, persoonlijke groei, en workshops, producten of diensten waar jij ook zelf mee aan de slag kunt.

Een aantal van mijn huidige interessegebieden zijn:

 • Creativiteit
 • Kunst & Cultuur
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Zingevingsvraagstukken
 • Spiritualiteit & bewustzijn
 • Persoonlijke communicatie
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Opvoeding
 • Onderwijs / Educatie
 • Studiekeuze & loopbaancoaching
 • Zorg & welzijn
 • Gezondheid

Ik heb een achtergrond in communicatie en heb jaren gewerkt als tekstschrijver en webredacteur; in loondienst en als freelancer. Rond 2018 raakte ik door een combinatie van werk & privé burn-out. Ik dook in een soul search, omdat ik was kwijtgeraakt wie ik eigenlijk zelf was. Ik wist niet meer waar ik ’s morgens mijn bed voor uit kwam en waar ik positieve energie van kreeg in het leven.

Het werden interessante jaren waarin ik ontdekte dat ik het vak van marketingcommunicatie los wilde laten. Achteraf gezien heb ik altijd de persoonlijke communicatie interessanter gevonden. Hoe mensen onderling communiceren, waarom ze zeggen wat ze zeggen, waarom ze doen wat ze doen en wat de effecten daarvan zijn (interpersoonlijke communicatie). En hoe dat nu zit met intrapersoonlijke communicatie, de communicatie met jezelf en zelfreflectie. Iets dat ik sinds mijn kindertijd al blijk te beoefenen in het dagboekschrijven.

Een mooie en soms pittige ontdekkingstocht volgde naar hoe ik daar mijn werk van kon maken. Steeds kon ik weer een laagje afpellen, als een cadeautje dat in meerdere pakpapiertjes verstopt zat. Ik begon me te herinneren wie ik zelf ben, wat ik hier kom doen op aarde en durfde dit stapje voor stapje weer toe te laten in mijn leven. Én nu ook met jullie te delen!

Inmiddels is het 2020. Ik heb geen idee waar het heen gaat, maar ik heb besloten om stapje voor stapje mijn nieuwsgierigheid en plezier te volgen. Te doen waar ik blij van word, en dat is gehoor geven aan de intuïtieve ingevingen, de vragen in mijn hoofd en de creatieve projecten die daardoor ontstaan. 

Ik gebruik creativiteit, kunstzinnig werken en art journaling voor zelfexpressie, persoonlijke ontwikkeling en het vormgeven van projecten.

Op deze website deel ik mijn projecten & inzichten met je. Heb je er vragen over, of zie je mogelijkheden hoe ik kan bijdragen in jouw project of persoonlijke ontwikkeling? Neem gerust contact op om je ideeën te bespreken.

MEER WETEN?

Voel je dat ik misschien iets voor je kan betekenen, maar weet je nog niet precies wat? Mail gerust om je ideeën te bespreken Dat kan naar: mail[at]petrawiebenga.nl (* de [at] vervangen voor een apenstaartje). Als je liever praat, maken we een bel-afspraak.