Menu

Art Based Learning

Sta jij open voor een bijzondere ervaring? Wil jij voelen hoe kunst verbindt en je op een ontspannen manier nieuwe inzichten geeft? Of zelfs antwoorden kan geven op vragen die in je hoofd blijven rondzingen? 

Ga dan mee op date in een museum.  Ik laat je graag kennismaken met een nieuwe methode van het kijken naar kunst: Art Based Learning. Je hoeft nog niets te weten van kunst of kunstgeschiedenis. Laat mij je door de methode leiden en wees vooral nieuwsgierig naar de ervaring.

We hebben allemaal wel vragen in ons hoofd. Situaties of dilemma’s die steeds weer terugkomen. Waar je iets mee moet…? Keuzes die je wilt maken, maar je blijft dezelfde rondjes in je hoofd draaien. Of je hebt het gevoel dat je toe bent aan iets nieuws. Een frisse wind, nieuwe inspiratie. Iets of iemand die je helpt anders naar de situatie te kijken. Waardoor je weer een stap verder komt.

Herkenbaar?

Dan nodig ik je uit om eens mee te doen met een van mijn Art Based Learning sessies.

Wat is Art Based Learning?

Art Based Learning is een veelzijdige, wetenschappelijk bewezen methode van het kijken naar en ervaren van kunst. Deze methode is ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters. Je gaat kijken naar en leren ván kunst in plaats van erover. Met Art Based Learning kan ik mensen helpen aan nieuwe inzichten en ideeën op het gebied van persoonlijke vragen of (werk)dilemma’s. Ook kan de methode helpen om te komen tot verdieping en verbinding. De groepsgrootte varieert van 1-8 personen. Kennis van kunst of kunstgeschiedenis is niet nodig. Ook is creatief zijn geen vereiste. Kortom: iedereen kan meedoen met een Art Based Learning avontuur.

Art Based Learning

 • laat je op een andere manier naar kunst kijken.
 • is een firestarter voor je creatief denken.
 • helpt bij je persoonlijke groei.
 • werkt verbindend en verdiepend.

en Art Based Learning is voor iedereen.

Persoonlijke vraag

Je start met een persoonlijke vraag. Daarmee gaan we samen het museum in en via de methode van Art Based Learning aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Hoe kan ik weer vlinders in mijn buik krijgen?
 • Hoe kan ik een betere balans krijgen tussen mezelf en mijn gezin?
 • Welke stap wil ik zetten qua werk?
 • Wat kan ik het beste kiezen in de kwestie… ?
 • Wat is creativiteit voor mij?

Maar jouw vraag kan natuurlijk compleet anders zijn.

Je hoeft je vraag trouwens niet te delen. Niet met mij, en ook niet met eventuele andere deelnemers. Jouw vraag blijft persoonlijk en privé als jij dat wilt.

Wat biedt Art Based Learning jou?

In de inspirerende omgeving van een kunstmuseum is de Art Based Learning sessie een ervaring die je niet snel vergeet. Het is echt een moment voor jezelf. Door de methode Art Based Learning en mijn begeleiding kom je tot waardevolle inzichten.

Door goed en lánger te kijken naar één kunstwerk, kun je echt afstemmen op jezelf en jouw persoonlijke vraag. De methode helpt je anders te kijken; door jezelf te verplaatsen, te associëren en fantaseren, de onbewuste mogelijkheden naar boven te halen en met dit hele avontuur weer terug te komen bij je vraag.

Je krijgt:

 • nieuwe inzichten,
 • verse inspiratie,
 • creatieve ideeën,
 • en het vertrouwen dat je nodig hebt om een volgende stap te zetten.

Ervaringen

“Heel leuk om te doen. ‘In gesprek gaan met een schilderij en luisteren wat het schilderij jou kan zeggen en leren’. Ik kan je zeggen het was een prettig gesprek. In het begin vond ik het wel wat vreemd om een half uur naar één en hetzelfde schilderij te kijken. Grappig dat je steeds meer details ziet & raakvlakken die dit heeft op jouw persoon. Bewust of onbewust. Nu zin om zelf creatief aan de slag te gaan.” – Daphne
“Het verbaasde me dat Art Based Learning direct de diepte in ging bij mij. Het werk met de schildpad intrigeerde meteen. De manier waarop Petra de vragen stelde was prettig, door daarna helemaal alleen voor het kunstwerk te staan en met de vragen aan de slag te gaan, maakte snel inzichten los. Het was fijn om een notitieboekje te hebben!

Ik vond het waardevol om te ervaren dat kunst zoveel losmaakt en antwoorden op je eigen vragen geeft. Het fungeert als een soort projectie-materiaal. Heel bijzonder. 
” – Lidy
“Met een vraag in je achterhoofd langer naar één schilderij kijken… je ziet steeds meer details. Het kunstwerk gaat leven en geeft veel inspiratie waar je wat mee kan.” – Ad
“Mijn persoonlijke vraag was best diep. Fijn om daar eerst bij stil te staan, voordat we de museumzaal in gingen. Het laten kiezen door een kunstwerk voelde vreemd, maar toen ik de weerstand kon loslaten, kon ik écht opgaan ín het kunstwerk. Dat voelde zo intens. Alsof ik in een andere wereld was. Heel fijn. Helemaal dat ik ook antwoorden heb gekregen op mijn vraag. Bedankt voor deze fijne ervaring!” – Marieke
Durf jij?
Ga jij ook een keer mee op avontuur? Met jouw persoonlijke vraag het museum in en door kunst kijken tot inspiratie en antwoorden komen?

Of heb je nog eerst nog een vraag aan mij? App of mail gerust! Dan plannen we eerst een korte online kennismaking in.

Stuur een e-mail naar:  mail[at]petrawiebenga.nl

Bel, sms, Whatsapp of Telegram:  06-14453575.

Wanneer & waar kun je meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden? Ik neem je graag mee op Art Based Learning avontuur.

Je kunt deelnemen op onderstaande data of bel/app/mail mij om te overleggen wanneer het voor jou uitkomt. Klik op de foto hieronder voor meer informatie en om te boeken.

Wil je een andere combi van dag & locatie? Of liever met een eigen groep? Mail me je voorstel: mail@petrawiebenga.nl

Ik heb er zin in! En ben heel benieuwd naar jouw Art Based Learning ervaring. Jij ook? Hopelijk tot snel.

Vrolijke groet,


Maatwerk voor groepen & teams

De methode van Art Based Learning is ook interessant voor groepen. Je komt op een andere manier met elkaar in gesprek. Dit brengt frisse ideeën, nieuwe invalshoeken en inzichten, verbinding, verdieping en plezier. Interessant voor bijvoorbeeld een uitje met je vrienden/vriendinnen, met collega’s, als teambuilding of studiedag, met je netwerkclub of een kunstkring.

Mail voor meer informatie over een groepsessie op maat naar: mail@petrawiebenga.nl

Join 300+ Amazing Entrepreneurs who took the risk and succeeded!

Here is your chance to be part of the exclusive Freedom Empowerer Group!

 

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]