Menu

Art Based Learning

Sta jij open voor een bijzondere ervaring? Wil jij voelen hoe kunst verbindt en je op een ontspannen manier nieuwe inzichten geeft of zelfs antwoorden kan geven op vragen die maar in je hoofd blijven rondzingen? 

Ga met me mee op date in een museum. 
Ik laat je graag kennismaken met een nieuwe methode van kunst kijken: Art Based Learning. Je hoeft niks te weten van kunst of kunstgeschiedenis. Laat je gewoon leiden door de methode en wees vooral nieuwsgierig naar de ervaring.

We hebben allemaal wel vragen in ons hoofd. Situaties of dilemma’s die steeds weer terugkomen. Waar je iets mee moet…? Keuzes die je wilt maken, maar je blijft dezelfde rondjes in je hoofd draaien. Of je hebt het gevoel dat je toe bent aan iets nieuws. Een frisse wind, nieuwe inspiratie. Iets of iemand die je helpt anders naar de situatie te kijken. Waardoor je eindelijk een stap verder komt.

Herkenbaar?

Dan nodig ik je uit om eens mee te doen met een van mijn Art Based Learning sessies.

Wat is Art Based Learning?

Art Based Learning is een veelzijdige, wetenschappelijk bewezen methode van kunst kijken en ervaren. Ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters. Je gaat kijken naar en leren ván kunst in plaats van erover. Met Art Based Learning kan ik mensen o.a. helpen aan nieuwe inzichten en ideeën op het gebied van persoonlijke vragen of (werk)dilemma’s. Ook kan de methode helpen om te komen tot verdieping en verbinding. De sessies variëren van 1-op-1 tot groepjes van 8. Je hoeft niks van kunst of kunstgeschiedenis te weten. Je hoeft niet persé creatief te zijn. Iedereen kan meedoen met een Art Based Learning avontuur.

Art Based Learning

 • laat je op een andere manier naar kunst kijken.
 • is een firestarter voor je creatief denken.
 • helpt bij je persoonlijke groei.
 • werkt verbindend en verdiepend.

en Art Based Learning is voor iedereen.

Persoonlijke vraag

Je start met een persoonlijke vraag. Daarmee gaan we samen het museum in en via de methode van Art Based Learning aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Hoe kan ik beter balans houden tussen mezelf en mijn gezin?
 • Welke stap wil ik zetten qua werk?
 • Wat kan ik het beste kiezen in de kwestie… ?
 • Hoe kan ik weer vlinders in mijn buik krijgen?
 • Wat is creativiteit voor mij?

Maar jouw vraag kan natuurlijk compleet anders zijn.

Je hoeft je vraag trouwens niet te delen. Niet met mij, en ook niet met eventuele andere deelnemers. Jouw vraag blijft persoonlijk en privé.

Wat biedt Art Based Learning jou?

De Art Based Learning sessie is sowieso een ervaring die je niet snel vergeet. Het is echt een moment voor jezelf en door mijn begeleiding via de beproefde methode van Art Based Learning kom je tot waardevolle resultaten.

De Art Based Learning sessie is sowieso een ervaring die je niet snel vergeet. Het is echt een moment voor jezelf, in de inspirerende omgeving van een kunstmuseum. En door mijn begeleiding via de beproefde methode van Art Based Learning kom je tot waardevolle resultaten.

Door te kijken naar kunst, en lánger te kijken, kun je echt afstemmen op jezelf en jouw vraag. De methode van Art Based Learning helpt je te zien, jezelf te verplaatsen, te associëren, te fantaseren, door de kunst de onbewuste mogelijkheden te raken en met dit hele avontuur weer terug te komen bij je vraag.

Je krijgt:

 • nieuwe inzichten,
 • verse inspiratie,
 • creatieve ideeën,
 • het vertrouwen dat je nodig hebt om een volgende stap te zetten.

Ervaringen

“Heel leuk om te doen. ‘In gesprek gaan met een schilderij en luisteren wat het schilderij jou kan zeggen en leren’. Ik kan je zeggen het was een prettig gesprek. In het begin vond ik het wel wat vreemd om een half uur naar één en hetzelfde schilderij te kijken. Wel grappig dat je steeds meer details ziet & de raakvlakken die dit heeft op jouw persoon. Bewust of onbewust. Nu zin om zelf creatief aan de slag te gaan.” – Daphne
“Mijn persoonlijke vraag was best diep. Fijn om daar eerst bij stil te staan, voordat we de museumzaal in gingen. Het laten kiezen door een kunstwerk voelde vreemd, maar toen ik de weerstand kon loslaten, kon ik écht opgaan ín het kunstwerk. Dat voelde zo intens. Alsof ik in een andere wereld was. Heel fijn. Helemaal dat ik ook antwoorden heb gekregen op mijn vraag. Bedankt voor deze fijne ervaring!” – Marieke
“Kunst… daar had ik niks mee. Maar even eruit was precies waar ik behoefte aan had. ik wilde wel iets anders, iets nieuws proberen en Petra maakte me toch nieuwsgierig. Het was een bijzondere ervaring en erg gezellig met Petra tijdens de voor- en nabespreking. Oh, en dat ene schilderij…? Dat vergeet ik nooit meer. Nooit gedacht dat een schilderij me de weg zou wijzen.” – Martijn

Wanneer & waar kun je meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden? Ik neem je graag mee op Art Based Learning avontuur.

Art Based Learning kan in elk kunstmuseum plaatsvinden. Ik vind het leuk om voor elke sessie een ander museum te kiezen. Kijk bij de datum van je keuze naar welk museum we dan gaan.

Je kunt deelnemen op de onderstaande data. Klik erop voor meer informatie en om te boeken.

Een Art Based Learning avontuur beleef je 1-op-1 met mij. Wil je een andere combi van dag & locatie? Of liever met een groepje? Mail me je voorstel: mail@petrawiebenga.nl

Ik heb er zin in! En ben heel benieuwd naar jouw Art Based Learning ervaring. Jij ook? Hopelijk tot snel.

Vrolijke groet,


Meer over Art Based Learning

Maatwerk voor groepen & teams

De methode van Art Based Learning is ook interessant voor groepen. Je komt op een andere manier met elkaar in gesprek. Dit brengt frisse ideeën, nieuwe invalshoeken en inzichten, verbinding, verdieping en plezier. Interessant voor bijvoorbeeld een dag(deel) weg met je vrienden/vriendinnen, uitje met collega’s, als teambuilding of studiedag, met je netwerkclub of bijvoorbeeld een kunstkring.

Mail voor meer informatie over een groepsessie op maat naar: mail@petrawiebenga.nl

Join 300+ Amazing Entrepreneurs who took the risk and succeeded!

Here is your chance to be part of the exclusive Freedom Empowerer Group!

 

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]