Menu

Art Based Learning

We hebben allemaal wel vragen in ons hoofd. Situaties of dilemma’s die steeds weer terugkomen. Waar je iets mee moet…? Keuzes die je wilt maken, maar je blijft dezelfde rondjes in je hoofd draaien. Of je hebt het gevoel dat je toe bent aan iets nieuws. Een frisse wind, nieuwe inspiratie. Iets of iemand die je helpt anders naar de situatie te kijken. Waardoor je eindelijk een stap verder komt.

Herkenbaar?

Dan nodig ik je uit om eens mee te doen met een van mijn Art Based Learning sessies.

Wat is Art Based Learning?

Art Based Learning is een methode van kunst kijken en ervaren. Ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters. Je gaat kijken naar en leren ván kunst in plaats van erover. Ja, kunst kan je verder helpen met je persoonlijke vragen, dilemma’s en uitdagingen. Je hoeft niks van kunst of kunstgeschiedenis te weten. Je hoeft niet persé creatief te zijn. Iedereen kan meedoen met een Art Based Learning avontuur.

Art Based Learning

 • laat je op een andere manier naar kunst kijken.
 • is een firestarter voor je creatief denken.
 • helpt bij je persoonlijke groei.
 • werkt verbindend en verdiepend.

en Art Based Learning is voor iedereen.

Persoonlijke vraag

Je start met een persoonlijke vraag. Daarmee gaan we samen het museum in en via de methode van Art Based Learning aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Hoe kan ik beter balans houden tussen mezelf en mijn gezin?
 • Welke stap wil ik zetten qua werk?
 • Wat kan ik het beste kiezen in de kwestie… ?
 • Hoe kan ik weer vlinders in mijn buik krijgen?
 • Wat is creativiteit voor mij?

Maar jouw vraag kan natuurlijk compleet anders zijn.

Je hoeft je vraag trouwens niet te delen. Niet met mij, en ook niet met eventuele andere deelnemers. Jouw vraag blijft persoonlijk en privé.

Wat biedt Art Based Learning jou?

De Art Based Learning sessie is sowieso een ervaring die je niet snel vergeet. Het is echt een moment voor jezelf en door mijn begeleiding via de beproefde methode van Art Based Learning kom je tot waardevolle resultaten.

De Art Based Learning sessie is sowieso een ervaring die je niet snel vergeet. Het is echt een moment voor jezelf, in de inspirerende omgeving van een kunstmuseum. En door mijn begeleiding via de beproefde methode van Art Based Learning kom je tot waardevolle resultaten.

Door te kijken naar kunst, en lánger te kijken, kun je echt afstemmen op jezelf en jouw vraag. De methode van Art Based Learning helpt je te zien, jezelf te verplaatsen, te associëren, te fantaseren, door de kunst de onbewuste mogelijkheden te raken en met dit hele avontuur weer terug te komen bij je vraag.

Je krijgt:

 • nieuwe inzichten,
 • verse inspiratie,
 • creatieve ideeën,
 • het vertrouwen dat je nodig hebt om een volgende stap te zetten.

Ervaringen

“Echt bijzonder om zo lang bij een kunstwerk stil te staan. Eerst voelde het wat raar, maar ik gaf me er toch aan over en werd geraakt door het verhaal dat mijn kunstwerk vertelde. Na de sessie wist ik wat me te doen stond.” – Yara
“Ik vond het fijn om er even een dagje uit te zijn. Echt tijd voor mezelf. Ik had van tevoren nog niet echt een vraag, maar op de dag zelf kwam dat toch goed. Ik kwam echt tot rust door het langer kijken, en ging met een goed gevoel helemaal opgeladen weer naar huis.” – Marieke
“Steeds als ik dacht dat ik alles had gezien, zag ik toch weer nieuwe details. Het schilderij nam de leiding en liet me inzoomen èn uitzoomen. Daarin bleek de sleutel te liggen voor het antwoord op mijn vraag. Het gaf me nieuwe inzichten en een berg aan ideeën hoe ik verder kon.” – Petra

Wanneer & waar kun je meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden? Ik neem je graag mee op Art Based Learning avontuur.

Art Based Learning kan in elk kunstmuseum plaatsvinden. Ik vind het leuk om voor elke sessie een ander museum te kiezen. Kijk bij de datum van je keuze naar welk museum we dan gaan.

Je kunt deelnemen op de onderstaande data. Klik erop voor meer informatie en om te boeken.

Een Art Based Learning avontuur beleef je met mij en een klein groepje van maximaal 4 personen. Wil je zeker zijn van een 1-op-1 sessie? Of met een eigen groepje een andere combi van dag & locatie? Mail me je voorstel: mail@petrawiebenga.nl

Ik heb er zin in! En ben heel benieuwd naar jouw Art Based Learning ervaring. Jij ook? Hopelijk tot snel.

Groetjes,Maatwerk voor groepen & teams

De methode van Art Based Learning is ook interessant voor groepen. Je komt op een andere manier met elkaar in gesprek. Dit brengt frisse ideeën, nieuwe invalshoeken en inzichten, verbinding, verdieping en plezier. Interessant voor bijvoorbeeld een dag(deel) weg met je vrienden/vriendinnen, uitje met collega’s, als teambuilding of studiedag, met je netwerkclub of bijvoorbeeld een kunstkring.

Mail voor meer informatie over maatwerk naar: mail@petrawiebenga.nl

Join 300+ Amazing Entrepreneurs who took the risk and succeeded!

Here is your chance to be part of the exclusive Freedom Empowerer Group!

 

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]