Menu
Algemeen

Expositie: ‘BEWEGING, met een knipoog naar water’

‘Beweging, met een knipoog naar water’ is de titel van de jaarlijkse expositie van de Kunstkring Zeewolde. De expositie is dit weekend, op 3 en 4 november 2018 in locatie ‘De Verbeelding‘.

Leden van de Kunstkring Zeewolde tonen tijdens deze expositie hun object of kunstwerk, dat een relatie met de titel heeft.

Er doen dit jaar zo’n 40 kunstenaars mee, die vooral het thema ‘beweging, met een knipoog naar water’ als onderwerp voor hun kunstwerk hebben gekozen. De expositie laat een diversiteit aan objecten zien. Er worden onder andere schilderijen, beelden, foto’s, ruimtelijke objecten en keramiek tentoongesteld.

Opening door Balletschool Zeewolde

Extra leuk is dat de opening op 3 november om 13 uur wordt verzorgd door de talentklas van Balletschool Zeewolde. Zij nemen de aanwezigen mee op een reis door de tijd waarin vier muziekstijlen aan bod komen. Een menuet, rock & roll, en een discodans afgesloten met een finale uit de motown tijd. Het belooft een wervelende opening te worden.

Onder begeleiding van cultuurmakelaar Marina van Arendonk, kunstenares Ella Steenmeijer en docent Tanja Hofland (Levant/ Oriënt) is er ook een educatief project ontwikkeld waaraan 2e jaars leerlingen van de middelbare school Oriënt uit Zeewolde deelnemen. Werkstukken van deze leerlingen zijn tijdens de expositieperiode in deze expositie te zien.

De expositie is op zaterdag en zondag gratis toegankelijk tussen 13 en 17 uur bij Paviljoen De Verbeelding. Adres: De Verbeelding 25, 3892 HZ, Zeewolde

Over Kunstkring Zeewolde

Het doel van de zelfstandige vereniging Kunstkring Zeewolde is het organiseren van exposities, lezingen en workshops om de kennis over allerlei kunst- en cultuurvormen bij de leden te verbreden. De vereniging wil tevens een bijdrage leveren aan de uitstraling van Zeewolde als kunstenaarsdorp. De Kunstkring bestaat uit circa 80 leden. Meer informatie is te lezen via: www.kunstkringzeewolde.nl

Omdat ik zelf nog maar kort lid ben van de Kunstkring Zeewolde, hangt er dit jaar nog geen werk van mij. Maar ik ga de expositie zeker bezoeken en zal mijn dochter meenemen voor de opening door haar mede-dansers van de Balletschool, waar zij sinds dit seizoen danst.

2 Comments

 • Marijke Peschel
  3 november 2018 at 12:48

  Wat een mooi geschreven stukje Petra. Ook dit is kunst. Bedankt ervoor.

  Reply
  • Petra
   6 november 2018 at 11:07

   Wat lief, dankjewel Marijke. Graag gedaan en gedeeld uiteraard.

   Reply

Leave a Reply

Join 300+ Amazing Entrepreneurs who took the risk and succeeded!

Here is your chance to be part of the exclusive Freedom Empowerer Group!

 

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]