In het kort:

  • Kunstenaar, illustrator, creatief ondernemer en schrijfcoach.
  • Getrouwd, moeder van zoon (7) en dochter (3).
  • Woont in Zeewolde, Flevoland.
  • Opleiding: HBO Communicatie.
  • Als kunstenaar: autodidact.
  • Werkt: intuïtief en expressief.

Kunstenaar

Schilderen, tekenen en schrijven. Van jongs af aan heb ik de drive in me tot creëren. Ik wilde kunstenaar worden als ik later groot was. Ik leef nu deze droom! Na een studie, 12 jaar ervaring en een net-geen-burnout in online communicatie, besloot ik mijn hart te volgen. Ik ga verder als kunstenaar. Creatief, intuïtief en expressief uiten hoort bij mij. Om te ontdekken wat ik zélf denk in een overweldigend snel bewegende wereld. Om te verwerken wat ik voel, en om rust te krijgen in mijn drukke hoofd. Dit alles in woord én beeld. Die twee zijn voor mij bijna niet te scheiden. Ze werken samen om verhalen te vertellen. Ook de verhalen op een diepere laag, waar soms geen woorden voor zijn.

De kunst laat me even stilstaan in het moment. Ontspannen en mindful bezig te zijn in een verder druk leven.

Naast tekenen en art journaling ben ik met meerdere schildersdoeken tegelijk bezig, omdat de inspiratie over elkaar heen buitelt. Ik mag ook graag blijven leren en experimenteren met thema’s, materialen en technieken.

Met schilderijen, tekeningen en art journals leg ik vast wat zich intuïtief aandient.

Een deel van mijn werk is te koop. Heb je daar vragen over? Mail me gerust.

Bekijk portfolio & workshops

 

Tekstschrijver & schrijfcoach

Vanuit Studio Schrijf organiseer ik het schrijfcafé voor creatieve ondernemers, 1-op-1 schrijfdagen en e-courses. Alles gericht op het beter leren schrijven van pakkende webteksten, blogartikelen, social media updates en nieuwsbrieven.

Wil jij schrijven voor je website of blog, maar kom je er niet aan toe, of heb je moeite met het verwoorden van je verhaal? Kijk of Studio Schrijf je verder kan helpen.

Ga naar StudioSchrijf.nl

Moeder

Naast kunstenaar en schrijfcoach ben ik moeder van twee kinderen. Ik werk onder schooltijd. De rest van de uren vullen zich met (ver)zorgen, knuffelen, spelen, lachen, dansen, gek doen, streng zijn over beeldschermgebruik en het ‘promoten’ van buiten spelen als hobby ;-).

Ik verzorg huis & tuin, regel speeldates, maak fietsritjes naar de sport, bezoek samen met de kinderen de bibliotheek, speeltuinen, strand, bos en de kinderboerderij. De oudste neem ik soms mee naar een museum.

En natuurlijk tekenen, schilderen en knutselen we samen.
(En ja, ook ik heb maar 24 uur in een dag en ervaar regelmatig keuzestress over wat nu weer eerst te doen. ;-))
Lees mijn blog vol avonturen.

Wil je meer van of over me weten? Volg me op Instagram, Facebook of stuur een bericht naar: mail@petrawiebenga.nl

Leuk om iets van je te horen!