Hoi! Wat leuk dat je hier bent. Mijn naam is Petra Wiebenga. Ik hou van schrijven, tekenen & lezen. Van journaling en creatieve memory keeping. 

Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde, moeder van 2 temperamentvolle kinderen en beoefenaar van levenskunst. 

Altijd op zoek naar hoe het leven te leven, en antwoord op de vraag ‘Wie ben ik?’

Ik ben een creatieve wervelwind. Een associatieve beelddenker die graag doordenkt, doorvraagt, verdieping zoekt, zingeving zoekt, verhalen ontdekt, verbindingen legt die anderen niet zien of nog niet kunnen verwoorden.

Ik wil het leven leven en béleven. Ik wil me blijven verwonderen. De verhalen vertellen van elke dag. Bijzonder gewoon is gewoon al bijzonder! Een wonder.  Alles is er al. In het avontuur van het dagelijkse leven.

Ik vertel verhalen. In woord en beeld. Als schrijver en illustrator.

 

Artistieke vrijheid

Vroeger wilde ik kinderboekenschrijfster worden. Of kunstenares. Actrice. Fluittiste. Ontwerpster. Eigenlijk als ik terug kijk, was ik bezig met het overbrengen van wat ik zag, hoorde en voelde. Gevoelens overbrengen in woord en beeld. Verhalen vertellen.

Ik wilde naar de kunstacademie, maar om verschillende redenen die ik nu probeer te begrijpen, koos ik voor de studie HBO Communicatie. Ik was daar niet helemaal op mijn plek. Het draaide om strategie en commercie. Daar had ik niet zoveel mee. De meest interessante vakken op het HBO besloegen slechts een paar uur van de studie: psychologie, sociologie, persoonlijke ontwikkeling, creatief schrijven, ontwerpen. Ik overwoog een paar keer om te switchen van studie. Ik deed het niet. Bang voor wat ‘anderen’ zouden vinden. Bang om te moeten verhuizen naar een Grote Stad. Niet wetend of ik daar mijn plek zou vinden. Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt.

Ondertussen was ik al een ruim ervaren dagboekschrijver, tekenaar en vragen steller.

Had ik toen maar het vertrouwen gehad om mijn hart te volgen.

Want ik wist al die tijd wel wat ik wou: mooie dingen maken, creativiteit beoefenen, op avontuur en ontdekkingstochten (in het dagelijkse leven) én verhalen vertellen.

Maar steeds weer was ik het kleine meisje, dat zich liet overvallen door valse overtuigingen over “Leven zoals ‘het hoort'” Of hoe dit achteraf voelde: ‘Calimero en De Grote Mensen’. En zo rolde ik van mijn studie en stages door naar opdrachten en banen die het allemaal nét niet waren. Maar allemaal ook wel íets hadden dat me er hield. Alle puzzelstukjes die ik achteraf nodig heb gehad om te komen tot waar ik nu ben.

 

Wakker. En op Soul Search.

In 2017 werd ik wakker. Ik liep vast op mijn waarom. Dit was dat moment. Wat was ook al weer de reden dat ik als ondernemer en freelancer in de business to business wereld was geraakt van Groot, Groter, GROOTS en dat ik in de ratrace om bezoekers, volgers, reacties, likes en klanten de hele dag op social media aan het roeptoeteren was over onderwerpen die me éigenlijk niet écht raakten? Waarom wilde ik ook al weer schrijven? Waarom was ik mijn eigen bedrijf gestart? Waarom liet ik mezelf steeds weer beperken in mijn creatieve ZIJN, doen en laten door wat ik dacht dat hoorde, dacht wat anderen van me vonden, of wat ik dacht dat anderen van me verwachtten. Ik wist het niet meer. Ik ging op onderzoek uit, betitelde het als een inspirerend avontuur en noemde het mijn #soulsearch.

Sinds januari 2018 deel ik mijn zoektocht op dit blog. Ik neem je mee in mijn dagelijkse leven, gedachten, de dingen die me bezig houden. Dingen die ik hoor, zie & lees. Wat ik interessant vind, en jij mogelijk ook. En ik hoop al schrijvende de schatten van het leven te ontdekken en met je te delen.

Wil je reageren op mijn schrijfsels? Voel je vrij om me een berichtje te sturen op: mail@petrawiebenga.nl, of een reactie te geven onder één van mijn blogartikelen.

Liefs, Petra