Learn the rules like a pro so you can break them like an artist - Picasso - Quote

Wat zijn er toch veel regeltjes gekomen voor bloggers tegenwoordig. Wat mag je wel doen als blogger en wat ‘hoort niet’? Hoe moet je een artikel opbouwen, hoe lang mag een artikel zijn, hoeveel foto’s moeten er in een blog? Als professioneel tekstschrijver en ervaren blogger van het eerste uur zou ik daar natuurlijk een handboek over kunnen schrijven. Maar los van dat: wat is het ontzettend fijn om soms gewoon alle regels los te laten en te freewheelen.

Wat is freewheelen? Gewoon je eigen gevoel volgen. Je eigenwijze pad. Niet hoe het ‘hoort’, maar schrijven vanuit je hart. Niet bloggen omdat je nu een blog moet schrijven volgens je eigen blogplanning. Maar schrijven omdat er een stem vanuit jouw binnenste ‘ik’ gehoord wil worden. Omdat er een boodschap uit wil. Omdat je gewoon even lekker van je af wilt schrijven, in flow. Vanuit inspiratie. Niet geremd door regels.

Ik ben een hart-blogger. Natuurlijk ken ik de regels van het bloggen. Ik weet ‘hoe het hoort’.  En toch blog ik hier op mijn persoonlijke stek ook graag los van mijn ‘rol’ als professioneel tekstschrijver. Natuurlijk zijn er ‘regels & richtlijnen’ voor bloggende ondernemers. Weetjes en checklists die vooral voor beginnende bloggers heel handig zijn om te starten. Maar laat jezelf niet begrenzen of beperken door die regels, omdat je er anders niet bij hoort.

Voel je vrij om te schrijven wat er in je opkomt. Ook als dat niet in één label of straatje past. Voor persoonlijke bloggers en lifestylebloggers kunnen die blogregels namelijk best wat soepeler. (Ach, en voor creatieve ondernemers ook!)

Be you & BeYoutiful

Geef jezelf toestemming om te bloggen op jouw manier. Dat doe ik hier ook 😉

Waar zou jij eigenlijk wel over willen schrijven, maar doe je niet omdat het buiten ‘de geldende blogregels’ past?

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment